Nieuws

Janick Vanhove Associate Partner bij Heiwegen Consultancy

1 jaar geleden door davy

Het eerste woordje dat de kleine Janick (°1975) zei, was “carburator”. Een onderzoek bij de dokter toonde aan dat er bij het ventje dan ook geen bloed door zijn aderen stroomt, maar benzine met een specifiek octaangehalte. Dat hij later “iets met auto’s” zou gaan doen, was dan ook zo zeker als dat Ricky Gervais “iets met humor” zou gaan doen.

Janick heeft met zijn 43 jaar al veel kilometers op de teller: hij werkte het hele parcours af van verkoper over sales manager en dealer tot gecertifieerde en meermaals gelauwerde coach. Om het in Janicks eigen woorden (nu ja) te zeggen: “I’ve travelled each and every highway, but most of all: I did it my way”.

Dat die manier zeker niet slecht is, bewijzen de trofeeën die hij kreeg als “Coach van het jaar”. Dat die trofeeën op een plankje in het toilet staan, bewijst dan weer dat zelfrelativering typerend is voor deze coach.

Janick woont in Ruisbroek, bij Puurs. Hij heeft een abonnement bij KV Mechelen, een gevoel voor humor dat nooit slaapt, een gezonde jaloezie voor het wagenpark van wijlen Steve McQueen, en een milde vorm van het Peter Pan-syndroom – tenminste volgens zijn vrouw en twee tienerzonen. Iets wat Janick trouwens als een compliment ziet, want zijn motto luidt: “the only difference between the man and the boy is the price of his toy”.

Voor Janick is “de juiste persoon op de juiste plaats” veel meer dan een gemeenplaats, het is zijn evangelie. Hij is er dan ook van overtuigd dat investeren en blijven investeren in mensen, één van de belangrijkste peilers is van een gezond automobielbedrijf.  Als hij daarvoor zijn steentje kan bijdragen, dan doet hij dat met evenveel ernst als plezier.